Cyrano Wine

Nieuws

Cursus Sommelier@home (Wijn & Spijs).

Posted on


Cyrano organiseert een cursus voor degenen die zich verder wil toeleggen in het combineren van wijn en de combinatie van wijn en gerechten. Na het volgen van de cursus kunt u ook de juiste wijnen bij gerechten serveren en adviezen geven welke wijn bij welke gerechten passen.

Voor wie:

De cursus is geschikt voor wijnliefhebbers, hobbykoks, medewerkers uit de wijnhandel of Horeca, eigenlijk voor iedereen die meer wilt weten over Wine & Food Pairing.




Wanneer:

De cursus bestaat uit 3 avonden en wordt gegeven op maandag 11 maart, maandag 25 maart en vrijdag 5 april 2019.

Inhoud:

Op de 2 maandagavonden 11 en 25 maart 2019 bij het Proefwerck in Hengelo leert u kort maar krachtig de zaken die leiden tot een succesvolle match tussen wijn en spijs:

  • Smaakleer.
  • Smaakfactoren.
  • Analyse van gerechten.
  • Wijnsoorten en combinaties.
  • In stappen naar de juiste wijnkeuze.
  • Invloeden van bereidingswijze, kruiden en sauzen.
  • Kaas & wijn.
  • Koken naar de wijn.
  • Enkele ‘bites’ worden gecombineerd met passende wijnen.

Anneke Rutgers van ‘de Tafel van An’ verzorgt speciaal voor de cursisten van Sommelier@Home een Wijn – Spijsdiner op vrijdag 5 april 2019 in Almelo. Er worden gerechten geserveerd met meerdere wijncombinaties. Deze combinaties worden ‘doorgeproefd’, besproken en toegelicht. Anneke zal als professioneel kok uitleg geven over haar kijk op koken en wijn.

Kosten:

De kosten voor de cursus Sommelier@Home zijn € 180,-

Enige voorkennis van wijn is wel gewenst. Een geschikte manier om deze kennis te verkrijgen is het volgen van de cursus Wijnvignet (SDEN 1). Deze cursus wordt gegeven op maandag 21 en 28 januari 2019.

Aanmelden en informatie via: info@cyranowine.nl