Cyrano Wine

Cursussen

Cyrano helpt u verder met uw vraag naar drankenkennis

Cyrano bedient iedereen die zich verder wil verdiepen in wijn. Cyrano verzorgt workshops, cursussen en opleidingen in Twente, dus in de omgeving van Hengelo, Enschede en Almelo. In de wijncursussen staat wijnproeven en de praktische kennis centraal. Het gaat niet om feitjes of overbodige weetjes, zodat je er ook echt wat hebt aan een cursus. Cyrano heeft een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Zo duren onze cursussen langer, zit het cursusboek in de cursusprijs, worden er meer wijnen geschonken … en dat alles tegen een lagere prijs dan elders. Daarbij zijn de cursusgroepen kleiner dus meer persoonlijke aandacht en meer gezelligheid!

 


Lees meer

Wijnvignet (SDEN / SWEN 1)

wijnrestaurant leukVoor de startende wijnproever

De opstapcursus. Voor iedereen die snel en praktisch kennis wil maken met wijn. De opstapcursus. Voor iedereen die snel en praktisch kennis wil maken met wijn.

Lees meer

Basiscursus Wijn/Wijnoorkonde (SDEN / SWEN 2)

wijnrestaurant leukVoor de serieuze wijnproever

Voor iedereen die wijnkenner wil worden. In 5 bijeenkomsten wordt er uitgebreid stil gestaan bij vinificatie, diepgaand wijnproeven en ga je op wereldwijnreis naar naar de belangrijkste wijngebieden.

Lees meer

Wijnbrevet (SDEN / SWEN 3)

wijnrestaurant leukVoor de professionele wijnproever

Deze cursus is er voor de gevorderde wijnliefhebber die op professioneel niveau met wijn om wil gaan. Wordt wijnprofessional met deze landelijk erkende wijnopleiding.

Lees meer

 

Masterclasses (Wijnclub “Op de Proef”)

wijnrestaurant leukVoor iedere wijnproever

Voor iedereen die een wijnavond rondom een speciaal onderwerp wil meemaken.  In deze avonden wordt een bepaald wijngebied of thema aangesneden zoals bijv.  Wijnproeven als een Pro, Biologische wijnen, Loire, de Pinotfamilie, wijn & kaas, Elzas, Klassieke wijnen etc. Het is bijzonder, gezellig en je steekt er wat van op.

 

Lees meer

Biervignet: Basiscursus Bier

wijnrestaurant leukVoor de bierliefhebber

Eindelijk een biercursus. In 2 bijeenkomsten leer je bierproeven, verschillende biersoorten en brouwprocessen kennen. Natuurlijk proeven we de bekende bieren uit diverse bierlanden. Deze cursus kan worden afgesloten met een landelijk erkend diploma.