Cyrano Wine

Wijnoorkonde (Basiscursus Wijn) SDEN 2

foto-046

Voor de serieuze wijnproever

In vijf avonden leer je de juiste technieken voor het proeven en beoordelen van wijn, leer je in deze wijncursus meer over de belangrijkste druivenrassen en verschillende wereldse wijngebieden. Deze cursus kun je afsluiten met het landelijk erkend SDEN / SWEN-2 examen.

Voor wie is deze wijncursus?
Deze wijncursus is geschikt voor iedere wijnliefhebber. Er is geen vooropleiding of uitgebreide wijnkennis vereist.

Resultaat van deze wijncursus
Het doel is om jou in een korte tijd voldoende kennis mee te geven, zodat je jouw eigen wijnsmaak leert ontdekken en in een winkel of restaurant makkelijker keuzes kunt maken. Je leert op een deskundige wijze wijn te proeven en eenvoudige wijn/spijscombinaties te maken.

Na het volgen van deze wijncursus kun je in ieder geval:

Niveau SDEN 2
De lesstof van deze basiscursus is gebaseerd op de actuele normen die horen bij het niveau 2 van de Stichting Drankexamens Nederland (SDEN). Na de cursus kun je deelnemen aan het landelijk erkend examen op dit niveau.

Proeven
Wijn proeven leer je niet uit een boek. Daarom wordt er iedere les uitgebreid geproefd. Met behulp van een duidelijke proefmethode leer je duidelijke proefnotities te maken.

Kosten

€ 250,- per persoon, inclusief: hand-outs, gebruik glaswerk, stokbrood, mooie wijnen en af en toe wat lekkers bij het glas. Het cursusboek: “Ik weet meer van Wijn”  is niet bij de prijs inbegrepen en kan worden besteld voor € 36,50 via de website van wijn.nl .

HENGELO Ov.

Waar en wanneer

Deze cursus wordt gegeven bij het Hengeloos Wijnhuis, Willem de Clerqstraat 33 in Hengelo.

De cursus Wijnvignet SDEN 2 bestaat uit 5 bijeenkomsten en staan gepland op maandagavond: 7 en 21 november, 12 december 2022, 9 en 23 januari 2023.

Hoe laat?
De cursustijden zijn van 19.30 uur tot ca. 22.30 uur (enige uitloop is mogelijk).

Als je van plan bent om met met nog iemand of met meerdere personen deze cursus te volgen dan geef ik jullie 15% korting op de cursusprijs!

Aanmelden en informatie: info@cyranowine.nl