Cyrano Wine

Wijnbrevet SDEN3 in Slowmotion

foto-025Voor de professionele wijnproever

In negen avonden wordt jouw wijnkennis verdiept. Je leert meer over het proeven en beoordelen van wijn, de karakteristieken van druivenrassen, wereldse wijngebieden, wijnbereiding, kwaliteitskenmerken en –verschillen, wijnwetgeving en hoe je wijnetiketten leert begrijpen. Deze verdiepingscursus kun je afsluiten met het landelijk erkend SDEN-3 examen.

Deze opleiding wordt ongeveer 1 keer per maand gegeven waardoor de studiedruk minder hoog is. Slowmotion dus! Hierdoor is de cursus ook goed te volgen voor cursisten met een drukke agenda.

Voor wie
De verdiepingscursus wijn (ook wel Wijnbrevet genoemd) is geschikt voor ondernemers en medewerkers in horeca en verkoop van wijn (zoals slijterij, wijnwinkel en supermarkt). Ook zeer geschikt voor wijnliefhebbers met een grote belangstelling voor wijn.

Enige wijnkennis (zoals bijvoorbeeld de Basiscursus) is gewenst maar niet vereist.

Resultaat
Het doel is om jouw wijnkennis te verdiepen, tot het niveau van SDEN-3. De verdiepingscursus geeft je een gedegen kennis van wijn en een bredere proefkennis, waarbij je meerdere druivenrassen en smaaktypes kunt onderscheiden.

Na het volgen van deze verdiepingscursus kun je in ieder geval:

Deze cursus is vereist om deel te kunnen nemen aan de Vinologenopleiding van de Wijnacademie (SDEN-4).

Niveau SDEN-3
De lesstof van deze verdiepingcursus is gebaseerd op de actuele normen die horen bij het niveau 3 van de Stichting Drankenexamens Nederland (SDEN). Na de cursus kun je deelnemen aan het landelijk erkend examen op dit niveau (dit is niet verplicht).

Kosten

€ 410,- per persoon, incl. mooie wijnen, gebruik glaswerk, stokbrood en af en toe wat lekkers bij de wijn.

Het cursusboek: “Ik weet veel van Wijn” is niet inbegrepen bij de cursusprijs. Het cursusboek kost € 40,-  en is te bestellen op wijn.nl

Hoe laat?
De cursustijden zijn van 19.30 uur tot 22.15 uur (enige uitloop is mogelijk).

HENGELO Ov.

Waar en wanneer

Deze cursus wordt gegeven bij het Hengelo’s Wijnhuis aan de Willem de Clerqstraat 33 in Hengelo. Het Hengelo’s Wijnhuis beschikt over een sfeervolle proefruimte en levert kwaliteitswijnen.

Deze cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten. Wijnbrevet SDEN3 start, onder voorbehoud van voldoende deelnemers, in het najaar 2022. Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor de wijncursus. Dan hou ik je verder op de hoogte van de ontwikkelingen.

De cursus wordt gegeven op maandagavond: 26 september, 31 oktober, 28 november en 19 december 2022, 30 januari, 20 februari, 13 maart, 15 mei en 19 juni 2023. (deze planning is onder voorbehoud van een incidentele data wijziging).

Als je van plan bent om met met nog iemand of met meerdere personen deze cursus te volgen dan geef ik jullie 15% korting op de cursusprijs!

Aanmelden en informatie: info@cyranowine.nl