Cyrano Wine

Events

Cyrano helpt u verder met uw vraag naar wijnkennis

Cyrano Vintertainment organiseert regelmatig diverse activiteiten en bijeenkomsten. U kunt hierbij denken aan originele wijnavonden, inspirerende masterclasses, bijzondere proeverijen, culinaire evenementen etc. op sfeervolle locaties.


foto-021

Cursus Sommelier@home (Wijn & Spijs).

Cyrano organiseert een cursus voor degenen die zich verder wil toeleggen in het combineren van wijn en de combinatie van wijn en gerechten. Na het volgen van de cursus kunt u ook de juiste wijnen bij gerechten serveren en adviezen geven welke wijn bij welke gerechten passen.

Voor wie:

De cursus is geschikt voor wijnliefhebbers, hobbykoks, medewerkers uit de wijnhandel of Horeca, eigenlijk voor iedereen die meer wilt weten over Wine & Food Pairing.

Wanneer:

De cursus bestaat uit 3 avonden en wordt gegeven op maandag 11 en 25 maart en vrijdag 5 april 2019.

Inhoud:

Op de 2 maandagavonden 11 en 15 april 2019 bij het Proefwerck in Hengelo leert u kort maar krachtig de zaken die leiden tot een succesvolle match tussen wijn en spijs:

  • Smaakleer.
  • Smaakfactoren.
  • Analyse van gerechten.
  • Wijnsoorten en combinaties.
  • In stappen naar de juiste wijnkeuze.
  • Invloeden van bereidingswijze, kruiden en sauzen.
  • Kaas & wijn.
  • Koken naar de wijn.
  • Enkele ‘bites’ worden gecombineerd met passende wijnen.

Anneke Rutgers van ‘de Tafel van An’ verzorgt speciaal voor de cursisten van Sommelier@Home een Wijn – Spijsdiner op vrijdag 5 april 2019 in Almelo. Er worden gerechten geserveerd met meerdere wijncombinaties. Deze combinaties worden ‘doorgeproefd’, besproken en toegelicht. Anneke zal als professioneel kok uitleg geven over haar kijk op koken en wijn.

Kosten:

De kosten voor de cursus Sommelier@Home zijn € 180,-

Enige voorkennis van wijn is wel gewenst. Een geschikte manier om deze kennis te verkrijgen is het volgen van de cursus Wijnvignet (SDEN 1). Deze cursus wordt gegeven op maandag 21 en 28 januari 2019.

Aanmelden en informatie via: info@cyranowine.nl

Wijnclub Cyrano.

Regelmatig organiseert Cyrano een wijnavond of workshop rondom een specifiek wijngerelateerd onderwerp. Deze thema-avonden worden gehouden bij het Proefwerck in Hengelo van 19.30 – ca. 22.30 uur. Deze wijnavonden zijn laagdrempelig, informatief en betaalbaar. Kosten € 25,- per persoon.

Agenda 2014:

Supermarkt versus Wijnspeciaalzaak: 8 september 2014.

Zijn de wijnen afkomstig van de slijter/wijnspeciaalzaak kwalitatief beter dan de wijnen uit de supermarkt? Zijn de wijnen van de grootgrutter nu zo goedkoop? Wie heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding? Kom dit ontdekken in deze workshop waarbij we wijnen blind proeven om het antwoord op deze vragen te krijgen.

102

Het Duitse Ahrdal: 15 december 2014.

Het Ahrdal is het meest noordelijk gelegen wijngebied van Duitsland dat binnen 3 uur rijden vanuit Twente te bereiken is. De Ahr is vooral bekend om de Spätburgunder maar produceert ook veel andere wijnen. Ontdek in deze workshop de veelzijdigheid van dit wijngebied. Daarnaast veel tips voor een wijnreisje ernaar toe (Hotel, appartement, wijnboeren etc.).

Aanmelden en informatie via: info@cyranowine.nl

Cursus Sommelier@home (Wijn & Spijs).

Cyrano organiseert een complete opleiding voor  degenen die zich verder wil specialiseren in wijn en de combinatie van wijn en gerechten. Na het volgen van de opleiding heeft u niet alleen verstand van wijn maar kunt u ook de juiste wijnen bij gerechten serveren en adviezen geven welke wijn bij welke gerechten passen.

De opleiding is modulair opgezet. We beginnen met de Basiscursus Wijn (SWEN 1). In 5 bijeenkomsten leert u alles over wijnstijlen, vinificatietechnieken, wijngebieden etc. maar vooral het wijnproeven en het maken van een smaakprofiel komen hierbij aan bod. Vervolgens hebben we een korte module Wijn & Spijs van 2 bijeenkomsten. Hierin leert u kort maar krachtig de zaken die leiden tot een succesvolle match tussen wijn en spijs.

De Basiscursus Wijn (SWEN 1) wordt op diverse plekken gegeven in Oost-Nederland (zie verder op deze site bij Basiscursus Wijn SWEN 1).  De module Wijn & Spijs wordt op maandagavond 1 december en 8 december 2014 georganiseerd bij het Proefwerck in Hengelo (zie verder op deze site onder cursus ‘Wijn & Spijs’). Oud-cursisten SWEN 1 en 2 kunnen meteen deelnemen aan de module Wijn & Spijs.

Voor de complete cursus Sommelier@home betaalt u € 250,- De kosten voor enkel de Basiscursus Wijn (SWEN 1) is € 260,-  De kosten voor alleen de module Wijn & Spijs is € 125,-

Aanmelden en informatie via: info@cyranowine.nl

Menu Surprise

Speciaal voor Cyranocursisten heeft De Tafel van An een Menu Surprise gepland op zaterdag 16 november a.s. om 19.00 uur.

Het is een verrassingsmenu van 4 gangen met bijpassende wijnen  voor € 35,- per persoon. Als je dit iets lijkt (je mag ook iemand meenemen), laat het snel weten want de tafel is snel vol.

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor een bijzondere avond op haar website: www.detafelvanan.nl