Cyrano Wine

Nieuws

Cursus Sommelier@home (Wijn & Spijs).

Posted on


Cyrano organiseert een cursus voor degenen die zich verder wil toeleggen in het combineren van wijn en de combinatie van wijn en gerechten. Na het volgen van de cursus kunt u ook de juiste wijnen bij gerechten serveren en adviezen geven welke wijn bij welke gerechten passen.

Voor wie:

De cursus is geschikt voor wijnliefhebbers, hobbykoks, medewerkers uit de wijnhandel of Horeca, eigenlijk voor iedereen die meer wilt weten over Wine & Food Pairing.




Wanneer:

De cursus bestaat uit 3 avonden en wordt gegeven op maandag 11 maart, maandag 25 maart en vrijdag 5 april 2019.

Inhoud:

Op de 2 maandagavonden 11 en 25 maart 2019 bij het Proefwerck in Hengelo leert u kort maar krachtig de zaken die leiden tot een succesvolle match tussen wijn en spijs:

  • Smaakleer.
  • Smaakfactoren.
  • Analyse van gerechten.
  • Wijnsoorten en combinaties.
  • In stappen naar de juiste wijnkeuze.
  • Invloeden van bereidingswijze, kruiden en sauzen.
  • Kaas & wijn.
  • Koken naar de wijn.
  • Enkele ‘bites’ worden gecombineerd met passende wijnen.

Anneke Rutgers van ‘de Tafel van An’ verzorgt speciaal voor de cursisten van Sommelier@Home een Wijn – Spijsdiner op vrijdag 5 april 2019 in Almelo. Er worden gerechten geserveerd met meerdere wijncombinaties. Deze combinaties worden ‘doorgeproefd’, besproken en toegelicht. Anneke zal als professioneel kok uitleg geven over haar kijk op koken en wijn.

Kosten:

De kosten voor de cursus Sommelier@Home zijn € 180,-

Enige voorkennis van wijn is wel gewenst. Een geschikte manier om deze kennis te verkrijgen is het volgen van de cursus Wijnvignet (SDEN 1). Deze cursus wordt gegeven op maandag 21 en 28 januari 2019.

Aanmelden en informatie via: info@cyranowine.nl

Op zoek naar een origineel kado voor in de schoen of voor onder de Kerstboom?

Posted on

Denk eens aan een wijn- biercursus voor je partner, familielid etc. begin 2019. Kijk anders verder op deze website voor meer informatie.

Desgewenst maak ik een mooie kadobon voor je klaar waarmee het nog leuker wordt om er iemand mee te verassen.

 

Nieuwe cursusaanbod 2019

Posted on

Er zijn nieuwe cursussen gepland voor 2019 voor alle wijncursussen van niveau 1 t/m 3.

Deze data kun je vinden bij de desbetreffende cursus op deze website.

_CTE2625

Als je van plan bent om met met nog iemand of met meerdere personen deze cursus te volgen dan geef ik jullie 15% korting op de cursusprijs!

Les Routes du Vin: wijncursussen najaar 2018 (verlopen)

Posted on

De weg van de Wijnconnaisseur.

Ben je van plan om jezelf te ontwikkelen tot wijnkenner en/of wijnprofessional?

Cyrano wijst je de weg via diverse ‘Routes du Vin’. Dit zijn diverse cursuspakketten met combinatiekortingen en events zoals een rondleiding en proeverij op de Wijngaard Hof van Twente en/of een wijn/spijsdiner bij de Tafel van An.

Pfalz220px-DtWeinstr

Route du Vin A: de weg naar Wijnkenner:

Dit pakket bestaat uit de cursus Wijnvignet/SDEN1, de Basiscursus Wijn/SDEN2 en als extra event een rondleiding en uitgebreide proeverij bij de Wijngaard Hof van Twente in Bentelo.Kosten € 365,- (normaal € 380,-)

Route du Vin B: de weg naar Wijnprofessional:

Dit pakket bestaat uit de Basiscursus Wijn/SDEN2, de cursus Wijnbrevet/SDEN3 en als extra event een wijn/spijsdiner bij De Tafel van An in Almelo. Kosten € 650,- (normaal € 715,-).

Route du Vin C: van beginner tot wijnprofessional (all inclusive).

Dit is de volledige route met de cursussen Wijnvignet/SDEN1, De Basiscursus Wijn/SDEN2, de cursus Wijnvignet/SDEN3 en de events rondleiding en proeverij bij de Wijngaard Hof van Twente en het wijn/spijsdiner van De Tafel van An. Kosten € 730,- (normaal € 820,-)

Routenavigatie:

Voor meer informatie over cursusinhoud, data etc. zie verder bij ‘Cursussen’. Heb je nog vragen neem dan contact met mij op.

Informatie & aanmeldingen:

info@cyranowine.nl

 

 

 

Black Friday: korting op biercursus en wijncursussen (verlopen).

Posted on

Een origineel cadeau voor de feestdagen?

http://wijnbloggers.nl/wp-content/uploads/2012/11/wijn-bier-300x263.jpg

Maak van iemand een bier- of wijnkenner door een cursus cadeau te geven. De cursus bestaat uit 2 avonden die gezellig zijn en waarbij je ook wat opsteekt. Voorkennis is niet nodig. Desgewenst maak ik een cadeaubon voor u op.

Biervignet:  normaal € 105,- Black Friday nu    € 75,-

Wijnvignet: normaal € 105,- Black Friday nu    € 75,-

Overige Black Friday en wijncursussen:

Basiscursuswijn (SDEN2): normaal € 260,-  Black Friday nu       € 215,-

Wijnbrevet (SDEN3): normaal € 400,-          Black Friday nu        € 340,-

Kijk voor meer informatie elders op deze site of neem contact met mij op.

 

 

 

Summersale 2017

Posted on

De zomer 2017 begint nu pas. Heb je plannen om een wijncursus te volgen in het najaar dan is er nu Cyrano’s SUMMERSALE.

Cursus

 

 

 

 

Tot 1 september 2017 extra cursuskortingen:
Wijnvignet/SDEN1 € 15 korting (oktober Proefwerck Hengelo), nu € 90 (normaal € 105)
Basiscursus Wijn/SDEN2: € 35 korting (september Proefwerck Hengelo), nu € 225 (normaal 260)
Wijnbrevet/SDEN3: € 50 korting (november Proefwerck Hengelo), nu € 400 (normaal € 400).

Uitnodiging ‘Op de Proef’ 25 januari 2016

Posted on

Op maandagavond 25 januari 2016 is iedereen die nieuwsgierig is naar wijn welkom om 20.00 uur bij Kookstudio ‘t Proefwerck, Drienerstraat 25 in Hengelo Ov.

foto-059

 

 

 

 

 

Op deze avond wordt de Wijnclub Op de Proef gelanceerd en wordt het cursusaanbod van Cyrano voor 2016 gepresenteerd. Er staan enkele flessen voor je klaar om te proeven en je kunt deelnemen aan een mini-masterclass.

De toegang is gratis.

Bierproefavond bij het Proefwerck in Hengelo

Posted on

BIERAVOND: Proefwerck Kookstudio & Wijnwinkel
Origineel vaderdagkado.
Wanneer: maandag 6 juli 2015 om 19.30 uur (ov.b. voldoende deelnemers).

Kosten: € 30,- per persoon.
Maak kennis met de belangrijkste soorten, hoe ze gemaakt worden en leer bierproeven. Er worden enkele passende hapjes geserveerd. een leuke avond waar je ook nog wat van opsteekt.
Informatie en aanmeldingen: info@cyranowine.nl

103

Wijnweekend 2015

Posted on

Locatie:

Villa Ruimzicht

Ds. Van Dijkweg 40
7001 CV Doetinchem

Tel : 0314-320680
Tel : 06-41228724
Opens window for sending emailinfo@hotelvillaruimzicht.nl
Opens external link in new windowwww.hotelvillaruimzicht.nl 

 

De Wijndocenten

De organisatie van dit Wijnweekend is in handen van de Associatie van Wijndocenten. De Associatie bestaat uit ervaren en onafhankelijke wijndocenten met leslocaties in heel Nederland.
Tijdens dit weekend zetten zij hun jarenlange les- en wijndeskundigheid in om je te laten genieten van een groot aantal wijnactiviteiten.

Kosten

Prijs is € 315,- per persoon.
Opens internal link in current windowInschrijven via het formulier

Deze prijs is inclusief:
– overnachting op basis van een tweepersoonskamer
– koffie, thee, lunch, ontbijt
– viergangendiner met begeleidende wijnen
– vier wijnworkshops
-rondleiding op een Nederlands wijndomein inclusief proeverij en een hapje

Toeslag 1 persoonskamer € 40. –

Programma 10 oktober:

11.00 uur aankomst
Je bent welkom vanaf 11.00 uur en wordt ontvangen in het restaurant BITES met koffie en thee.

12.00 uur lunch
De lunch bestaat uit: soep, luxe belegde broodjes, warme snack, koffie/thee/melk/vruchtensap.

13.00 uur vertrek naar wijngaard
Om 13.00 uur staat er een bus klaar om iedereen naar Wijndomein Besselinkschans te vervoeren.
Het middagprogramma wordt je aangeboden door onze wijndocenten en bestaat uit drie mooie workshops.

14.00 Georgië: de bakermat van wijn

15.15 Parels uit Piëmonte

16.30 Elzaswijnen & kaas

18.00 Bus naar hotel Villa Ruimzicht

20.00 uur Viergangendiner restaurant @rthur’s

Rond 18.30 uur kom je terug in Villa Ruimzicht en is er gelegenheid je even op te frissen. Om 20 uur gaan we aan tafel. De chefkok en zijn brigade staan garant voor een uitstekend viergangendiner. Bij iedere gang worden twee begeleidende wijnen geschonken, die het genot alleen maar zullen vergroten. Eén van de docenten zal tekst en uitleg over de verschillende gerechten en de uitgekozen wijnen. Na afloop is er de mogelijkheid om nog wat te borrelen, dit is voor eigen rekening.

Programma 11 oktober

09.00 uur ontbijt
Tot 9.45 uur kunnen de gasten in de kookstudio genieten van live cooking en een uitgebreid ontbijtbuffet.

10.00 uur Champagneproeverij

11. 00 uur uitchecken
De bijeenkomst zal rond 11.00 uur worden afgesloten. Vervolgens kunnen de gasten uitchecken.

11.30 Vertrek naar Wijndomein Besselinkschans
Met eigen vervoer reist u naar Lievelde. Op Wijndomein Besselinkschans word je ontvangen door de eigenaren Marga en Clemens Weenink voor een rondleiding op hun domein, die wordt afgesloten met een proeverij van wijnen uit de Achterhoek met een hapje erbij.

15.00 uur Einde programma wijnweekend
Rond deze tijd loopt het programma ten einde en kun je boerderij-producten en de Achterhoekse wijnen kopen in de winkel van Marga.

Opnieuw: Bier op de Proef

Posted on

Bier op de Proef is een speciale bierproefavond. Tijdens deze avond ontdek je de smaak van echt bier. Je ziet, proeft en beleeft hoe bier gemaakt wordt.

tb-pin-up-5

Aan het einde van deze avond ken je verschillende biersoorten en weet je hoe je bier moet proeven en hoe bier gemaakt wordt. De locatie voor deze avond is Het Proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij. Daar laat ik je kennismaken met belangrijke biersoorten zoals: pilsner, seizoensbieren (bijv. bockbier) en speciaalbieren (bijv. blond, dubbel, tripel, trappist). Je krijgt 8-10 bieren te proeven met daarbij uitleg over het bier en het brouwproces, de herkomst en hoe je het moet proeven. Bier moet vergezeld worden van spijs, dus naast bier proef je verschillende lekkere dingen als bierborstelbrood, kaas, worst, bitterballen. Naast het proeven krijg je ook een rondleiding door de Twentse Bierbrouwerij. De brouwmeester laat je de brouwerij zien en hoe hij zijn bieren maakt. De bieren van de Twentse Bierbrouwerij worden vanzelfsprekend ook geproefd!

Wanneer:  Vrijdagavond 13 maart 2015 van 19.30 tot ca. 22.30 uur

Kosten:  € 32,50 per persoon

Aanmelding: stuur een mail naar info@cyranowine.nl Er wordt dan een plek voor je gereserveerd.

Betaling: bij binnenkomst.