Cyrano Wine

Over ons

De missie van Cyrano:

Wijn is verbonden met lekker eten, goed gezelschap, vakantielanden, cultuur, geschiedenis etc. kortom met zaken die het leven aangenamer maken.

Door te weten wat men drinkt, leert men wijn meer te waarderen en alles erom heen. Kortom het waarderen en genieten van wijn vergroot het “joie de vivre”. Cyrano heeft een no-nonsense aanpak waarin wijn toegankelijk wordt gemaakt voor iedereen. De doelstelling van Cyrano is het enthousiasmeren van mensen voor wijn in Twente.

Even voorstellen:

_CTE2655

Passie:

Mijn naam is Ronald Janssen en ik ben Wijndocent. In 1991 ben ik besmet geraakt door het wijnvirus doordat ik een wijncursus heb gevolgd bij …. jawel… de Volksuniversiteit. Wijn heeft mij sindsdien niet meer losgelaten.

Na het volgen van enkele wijncursussen/opleidingen (Slijtersvakopleiding en Vinologenopleiding) is een hobby uitgegroeid tot mijn grote passie: wijn en het enthousiasmeren van mensen voor wijn. Wijn is voor mij verbonden met lekker eten, goed gezelschap, vakantielanden, cultuur, geschiedenis, etc., kortom met zaken die het leven aangenamer maken.

Docent:

Na het volgen van de Lerarenopleiding in Utrecht ben ik vanaf 1997 werkzaam geweest als docent, trainer en opleider. Tot op de dag van vandaag geef ik diverse trainingen gericht op de arbeidsmarkt.Ik weet niet alleen waarover ik het heb maar ik weet ook hoe ik deze kennis moet overdragen. Om die reden volg ik ook geen ‘cursus didactiek’ van een paar dagdelen om een extra titeltje of keurmerkje te verkrijgen. Dat heb ik niet meer nodig.

No-nonsense

Door te weten wat je drinkt, leer je wijn meer te waarderen en alles erom heen. Als je er wat van weet, kun je er ook meer van genieten. Sinds kort ben ik ook Bierdocent. Het is de meest onderschatte drank in ons land. Hierin wil ik graag verbetering brengen.

Mijn cursussen zijn natuurlijk altijd gezellig met al die flessen die leeg gaan, maar waar ik voor sta is een no-nonsense aanpak. Bij mij krijgt u geen deftige verhalen maar zaken die ertoe doen: proeven, een wijn of bier (her)kennen en beoordelen, het lezen van een etiket etc. Kortom grip op het glas.

Veel cursisten hebben bij mij een ‘drankprobleem’ opgelopen: liefde voor wijn.
U bent gewaarschuwd!